Wandelen in Het waterrijk

Locatie Het waterrijk

Ik heb het ontdekt. Wandelen in Het waterrijk, onderdeel van Park Lingezegen. Dit deel van Het waterrijk is gelegen tussen Elst noord en Arnhem zuid. Een prachtige plek waar je heerlijk kunt recreëren. Er is een parkeerplaats(je) op de 1e Weteringsewal in Elst en op de Rijkerswoerdsestraat in Arnhem. Woon je in Arnhem zuid of op ’t Aam in Elst, dan kun je lopend of met de fiets er naartoe. Een plattegrond kun je downloaden op de website van Park Lingezegen.

Actief in het Waterrijk

Laatst ben ik met een vriendin gaan wandelen, van Elst naar Arnhem, in Het Waterrijk. Ik was op slag verkocht en wil dit prachtige gebied daarom met jullie delen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan wandelen, maar er zijn nog veel meer activiteiten mogelijk. Je kunt er fietsen, met de hond wandelen, voor de kinderen is er water om mee te spelen. Aan de kant van Arnhem, bij de Rijkerswoerdse plassen kan men zwemmen, vissen en kanoën. Tevens is er rondom de Rijkerswoerdse plassen een fit pad dat kan worden gevolgd, met allerlei oefeningen die worden beschreven.

Natuurlijk is Het waterrijk

Het waterrijk draait natuurlijk om water. Er zijn prachtige riet gebieden aangelegd, waar je veel verschillende watervogels kunt tegenkomen. Naast vogels, kom je er vlinders, libelle’s, wilde bloemen en planten tegen.

Het is een gevarieerd landschap met open stukken en gedeelten met meer bomen en struiken. Je komt ook dieren tegen. Ik kwam een haas tegen die rennend het pad overstak. Het is een heerlijk stukje natuur, gevarieerd, en het geeft je een ontspannend gevoel. Een echte aanrader dus.

Ik ga tegenwoordig meerdere keren per week wandelen in Het waterrijk, ik vind het heerlijk. Wat is jouw ervaring met Het waterrijk?

Naast wandelen in Het Waterrijk zijn er nog veel leuke plekjes om in Nederland te ontdekken. Doe jij dat ook zo graag?

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

    1. Ik moet zeggen dat het per dag kan verschillen. Vandaag waren er veel libelle’s, vind ik niet vervelend. Maar ik heb ook een keer gehad dat er veel van die kleine mugjes waren. Nu ben ik er zo’n 6x geweest, dus dan valt 1x nog mee. Volgens mij had het daarvoor ook een aantal dagen geregend. Voor de rest ganzen, zwanen met jonkies, eenden en allerlei andere watervogels, ik heb nog vlinders gezien en paarden, maar die staan achter een hek. Dat was het wel volgens mij. Hoop dat je hier wat wijzer van wordt.

    1. Ik woon niet in de omgeving van Arnhem, maar heb wel paar keer in de buurt van Arnhem gelopen met NS wandelingen. Geloof niet dat ik toen in dat deel ben geweest. Toch eens in de gaten houden voor een evt volgende wandeling.thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *