Verhalen uit Spanje

Eén van de beste dingen die je kunt doen als je plannen hebt om te emigreren is ervaringsverhalen lezen. Boeken met verhalen uit Spanje geven je uit de eerste hand de voors en tegens van emigreren. Soms omdat het lastig is om dingen te organiseren of gewoon omdat het keihard is tegen gevallen. Handig om te weten, want dan kun je van tevoren maatregelen nemen om zo te zorgen dat het jouw niet overkomt. Van een leien dakje zal het misschien niet gaan, maar voor bijna perfect doe ik het.

kruiden uit Zuid Spanje

Nederlanders in Spanje

Naast de kennis die je op doet, zijn het ook nog eens leuke verhalen om te lezen. Je krijgt alles mee, de mooie dingen en alle ellende, waardoor je meeleeft met de personen die emigreren. Mooie meeslepende ervaringsverhalen, ik houd er van. De leukste boeken over Nederlanders die naar Spanje emigreren vind je hieronder.

Thuis in Spanje

Dit boek bevat 18 verhalen van verschillende vrouwen en hun unieke ervaringen met emigreren. Iedere vrouw is anders, waar ze vandaan komen, waar ze in het leven staan en hoe ze met de emigratie zijn omgegaan. Het éne verhaal boeide mij meer dan de andere, toch stonden er verhalen in die ik niet had willen missen. Het boek is alleen nog tweedehands verkrijgbaar, de beste kans heb je bij bol.com.

In Spanje schijnt altijd de zon

Je stopt met werken en besluit om te vertrekken naar Spanje, weg uit die sleur. Hij, voor het organiseren van lange wielertochten en zij voor het schrijven van levensverhalen, maar waar blijven die klanten nou??

Nu het toch een beetje tegenvalt, is het misschien beter om terug te gaan? Een persoonlijk geschreven verhaal over de euforie, de teleurstellingen, cultuurverschillen en meer. Met dit boek leefde ik echt mee. Verkrijgbaar bij bol.com.

Meer informatie over emigreren kun je vinden in de categorie ‘buitenland‘.

Op een dag hoop ik ook een verhaal te vertellen, maar over mijn emigratie. Dat verhaal vertel ik dan hier, op mijn blog. Tot die tijd, blijf ik vooral van het leven genieten en allerlei zaken uitzoeken. Heb jij nog toekomst dromen??

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

  1. Er bestaan ook facebookgroepen zoals ‘Vlamingen in Spanje’, daar kun je ook je licht opsteken als je voorgoed naar het buitenland wilt. Is meestal niet zo idyllisch als het lijkt…
    Ik ga voorlopig liever op reis naar Spanje en andere zuiderse bestemmingen.

    1. Praktisch is dit best lastig. Zonder inkomen kom je niet ver. Daarnaast echte winters hebben we niet meer en ik heb daardoor minder last van winterdepressies. Weer een reden om het toch niet te doen. Daarom nog geen concrete plannen, maar wel onderzoekende wat haalbaar is of niet.

  2. Leuk! Toevallig ben ik onlangs bij een B&B in Frankrijk geweest waarvan de (Nederlandse) vrouw daadwerkelijk is geëmigreerd. Lijkt mij heel spannend maar ook zo’n ontzettend gave stap. Soms moet je een risico nemen. Zo hebben wij ooit over (tijdelijk) Rome of Frankfurt als woonplaats nagedacht. Het is er nooit van gekomen. En nu – met een klein kindje wat al op school zit – neem je die stap gewoon niet meer zo snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *