Twijfelaar ten top; Boek Dromen durven doen

Als er iemand kan twijfelen over haar keuzes, dan ben ik dat. Al jaren heb ik het erover dat ik naar het buitenland wil vertrekken, wel ik woon nog steeds in Nederland. Wat mij tegen houdt? Angst, dat het niet gaat lukken, ik geen baan kan vinden, er niet kan aarden. Ik weet dat het niet klopt, ik wil nooit terug naar huis. Daarom wordt het nu tijd om echt op zoek te gaan naar dat nieuwe thuis ergens op aarde.

Onderweg, de eerste stappen

De eerste stap zetten klinkt zo makkelijk, maar ik vind het doodeng. Om er voor te zorgen dat ik nu echt die eerste stap ga zetten, heb ik het boek ‘Dromen, durven, doen’ van Ben Tiggelaar aangeschaft. Op de voorkant van het boek staat ‘Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf’. Wel ‘let’s get started’.

Wat vond ik van het boek ‘Dromen, durven, doen’

Fase 1, dromen heb ik al goed onder de knie. In dit boek krijg je handvaten om verder te gaan. Er wordt uitgelegd dat verschillende fasen doorlopen moeten worden en dat stap voor stap nieuwe gewoontes aangeleerd kunnen worden. En die gewoontes aanleren is dus ook het lastigste. Het is een fijn boek en ik heb er zeker goede tips uitgehaald. Wat ik er vooral uit meeneem, is dat met het aanleren van gewoontes je beter gelijk kunt beginnen. Voor mij betekent dat schrijven, dit blog, en Engelse les. Ook het stukje over uitstellen, ja dus gewoon durven, vond ik erg nuttig, doodeng (!). Het boek helpt je meer inzicht te krijgen in je eigen handelen en hoe je nieuwe gewoonten kunt aanleren. Dat is best handig als je plannen hebt voor veranderingen in de toekomst.

Denk jij, ik kan ook wel een steuntje in de rug gebruiken. Ik heb het boek ‘Dromen, durven, doen’ gekocht bij bol.com. Nog meer goede tips over hoe je aan jezelf kunt werken, kijk dan eens in de categorie boeken. Maar ik ben wel benieuwd, waar heb jij een steuntje in de rug voor nodig?

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

 1. Dromen is vaak idd de eerste stap maar het uiteindelijk doen is dan vaak weer een stapje te ver. Ik hoop dat je eindelijk de juiste stap gaat maken en een heerlijke plekje op aarde gaat vinden waar jij kan aarde

 2. Het boek heeft veel oneliners, maar geen één raakte mij echt.. Van andere hoor ik juist dat ze er heel veel aan hadden. Ik ben benieuwd wat jij eruit haalt!
  Ik kan best wat steun gebruiken bij mijn sportieve activiteiten. Daar zou ik veel serieuzer mee om moeten gaan, maar op één of andere manier zijn andere dingen altijd leuker / belangrijker…

  1. Wat ik eruit haalde is dat als ik een nieuwe gewoonte wil, ik het regelmatig moet doen en mijzelf ervoor mag belonen. Niet met een dikke reep chocolade, maar trots omdat mijn blog online staat, trots want ik durfde nog te publiceren ook,trots omdat ik contact leg met anderen over bloggen. Ik bleef vaak hangen bij niet durven, nu doe ik het gewoon. Bij 50 blogs trakteer ik mijzelf op een stedentrip, heb ik dan maar mooi gedaan, op dit moment nog 47 blogs te gaan.😅 Doen en belonen is de truc,succes.

 3. Zelf ben ik een echte doener en als ik iets in gedachte heb zorg ik er ook voor dat het werkelijkheid word (als het realistisch is tenminste ;)). Knap dat je de eerste stappen gezet hebt. Op naar de volgende!

 4. Ik hoop oprecht dat je ergens een plekje gaat vinden en dat het boek je een beetje gaat helpen. Ik ben net zo als jou, veel dingen dromen maar de angsten die in de weg zitten.. vaak helpt het om gewoon te doen, dan zie je dat het uiteindelijk wel goed komt

 5. Oh zo herkenbaar. Ik ben ook zoo twijfelkont, maar ook erg bang om te falen. Ik ben er hard mee bezig om stappen te durven ondernemen. Het is een lang proces, maar biedt je uiteindelijk veel vrijheid

  1. Maak kleine stapjes, bijvoorbeeld zeg een keer nee tegen iemand. Ik vind dat lastig, want dan voel ik me gauw schuldig. Maar nu kies ik wat goed voelt voor mij, dus als ik denk dit is niet goed voor mij, dan zeg ik nee. Het lukt nog niet altijd, maar het lukt mij wel steeds vaker. Dat geeft mij het vertrouwen dat ik groei en hier steeds beter in wordt. Succes en jij kunt het ook!!

  1. Ik vind dat iedereen het verdiend om de keuzes te maken die hem/ haar gelukkig maken en daar hoort ook bij je dromen ( als deze realistisch zijn) te volgen. Vraag niet morgen om alles anders, maar bedenk een klein dingetje waar jij vanaf vandaag anders mee omgaat, die eerste stapjes gaan namelijk bewijzen dat jij best die stoute schoenen durft aan te trekken. Heel veel succes.

  1. Ik wil graag een andere manier van leven. In Nederland leeft iedereen binnen met zijn gezin, ik ook in mijn uppie met de katten. In de zuidelijkere landen heerst een andere cultuur, mensen drinken vaker koffie in een café of uit het werk, contacten worden buitenshuis gelegd. Daarnaast heb ik last van winter depressies, dus wat vaker zon en daglicht vind ik niet verkeerd.Ik heb een broer in Lissabon en meer contact met zijn buren, dan met mijn eigen. Het is echt een andere cultuur en ik voel me daar bij thuis.

 6. mijn jongste gaat binnenkort het huis uit, dus mijn leven gaat sowieso veel veranderen. Ik denk dat ik toch eens dat boek ga lezen. Misschien kan het mij een duwtje in de rug geven om de dingen te gaan doen die ik al zo lang uitgesteld heb..

 7. Durfen dromen, dromen en er dan ook 100% voor gaan dat is niet makkelijk. Er zijn altijd excuses, die zijn er namelijk altijd! Als je ernaar leeft, over fantaseert je bedenkt hoe het zal zijn dan komt er vanzelf het moment en valt alles samen, geloof dat en wees eerlijk naar jezelf. Wellicht niet morgen of overmorgen maar het komt, leef ernaar. Het zal nooit makkelijk gaan maar dat hoeft ook niet, vallen en opstaan daar leer je van en maakt je sterker.

  Alles begint met een droom hoe groot of klein ook…..

  Liefs,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *