Romantische Strasse

Afgelopen jaar heb ik een rondreis gemaakt in Duitsland en de route van de romantische strasse (straat) gevolgd. Ik had deze reis als pakket gezien bij Peter Langhout reizen, ik heb de reis nog met een paar dagen uitgebreid. Tijdens de reis heb ik zoveel mooie plaatsen en plekken gezien dat ik dit graag met jullie wil delen.

Nog niet gedaan? Tijd om te gaan!

wurzburg onderdeel van de romatische strasse
Wurzburg

Würzburg is een prachtige stad aan de oevers van de rivier de Main. De Residenz en het Hofgarten staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Heerlijk om een dag rond te wandelen.

De volgende dag ben ik verder gereden. Op de route liggen nog veel meer leuke plaatsen. Ik ben gestopt in Bad Windsheim, Feuchtwangen, Creglingen, Marktbreit en Mainbernheim. Rijdend tussen groene heuvels en dalen kom je deze leuke plaatsjes tegen, het is gewoon moeilijk om te kiezen waar je stopt. In de avond ben ik naar mijn volgende hotel gereden.

romantische strasse Marktbreit
Marktbreit

Vandaag staat Rothenburg ob der Tauber op mijn lijstje. Dit stadje is ontstaan in de Middeleeuwen. Tijdens de bombardementen zijn er wel een aantal gebouwen gesneuveld, maar deze zijn in oude glorie hersteld. Het stadje is ommuurd en heeft verschillende toegangspoorten. Het is er wel erg toeristisch, maar wel één van de plaatsen die je ooit in je leven wilt zien.

In Augsburg bevind zich mijn laatste hotel. In ieder hotel ben ik een paar dagen gebleven zodat ik op mijn gemak de omgeving kon verkennen. Onderweg naar Augsburg ben ik nog gestopt in Nördlingen en Donauwörth. Ik had twee dagen over waarvan ik er één in Augsburg door heb gebracht. De andere dag ben ik tot aan Schongau gereden en weer terug. Onderweg was ik nog een paar keer gestopt, waaronder in de plaatsjes Fuchstal en Denklingen.

De terugweg was 700 km rijden, dat vond ik erg ver. Daarom ben ik eerst nog naar Wuppertal gereden. Ze hebben daar een zweeftrein waarmee je door de stad kan reizen. Ik had dat nooit eerder gezien, maar ik heb het nu meegemaakt. Daarna was het nog maar 160 km naar huis. In totaal was ik 10 dagen weg. Ik had het niet verwacht, maar dit is echt een prachtig stukje Duitsland. Ik vind het zelfs zo mooi dat ik nog wel een keer terug wil, ik heb nog lang niet alles gezien. Ben jij al eens in Duitsland op vakantie geweest?

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

  1. Toen ik jong was ben ik met mijn broer en schoonzus en moeder op vakantie geweest in duitsland en vond het er altijd gezellig en zou er graag nog een keer naar terug gaan. maar reizen zit er voor mij voorlopig niet in wegens lichamelijke issues maar zeg nooit nooit 😀

  2. Vroeger ben ik ooit een keer naar Duitsland gegaan maar ik kan me dat niet zo heel goed meer herinneren. Die foto’s hebben echt een heel middeleeuws sfeertje, knap dat dat zo intact is gebleven!
    Liefs,
    Elles

  3. Duitsland trok mij nooit zo.. totdat ik de laatste jaren zo’n drie keer naar Duitlsland ging voor korte tripjes. Ik ben verkocht! Ik vond het zo mooi en gezellig daar. De natuur vond ik echt overweldigend en de dorpjes en steden zo knus. Ik zou graag eens teruggaan!

  4. Mijn tante woont in Duitsland, daardoor zijn we vaak richting Bremen gegaan in de vakantie toen ik een kind was. Later zijn we weleens op doorreis in Duitsland geweest (stopover van een nachtje) en toen mijn vriendin nog in Frankfurt woonde, kwam ik daar best vaak. Erg leuke stad trouwens. Dit gezegd hebbende wonen er best wat vrienden van ons in en om Frankfurt heen. Gaan we binnenkort eens inplannen.

  5. Tot een jaar of 8 terug vond ik Duitsland maar niets qua vakanties, maar sinds ik een toen naar Berlijn ben gegaan, heb ik al meer dan 10 Duitse vakanties gehad. Ook deze dorpjes zien er weer heel verrassend uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *