Lekker meer groente eten

Lekker meer groente eten is voor mij best wel een dingetje, ik ben namelijk een echte broodeter. Ik eet alleen bij het avondeten groente. Daardoor kom ik niet aan mijn 250 g groente per dag, volgens de richtlijn van het voedingscentrum, inclusief recepten.

lekker meer groente eten

Snoepgroenten

Nu heb ik tegenwoordig snoepgroenten in huis. Dit zijn mini komkommers, kleine paprika’s en zoete tomaatjes. Ik ben gek op de snoeptomaten, daarom staat er tegenwoordig een schaaltje met snoeptomaten op de salontafel in de hoop dat er meer van wordt gegeten. Het werkt! Ik eet inderdaad meer groente, maar ook hier merk ik dat na een langere periode dit gaat vervelen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere ideeën om meer groente per dag te eten.

Boek – 50 x lunchen zonder brood

Het boek ’50 x lunchen zonder brood’ van Jennifer & Sven staat vol met salades. De salades zijn lekker makkelijk om klaar te maken, mee te nemen naar het werk of voor op school en ook nog eens super gezond. Ik had het boek uit de bibliotheek en ben helemaal enthousiast. Er staan heerlijke recepten in, waaronder dit heerlijke recept met rucola met peer en blauwe kaas.

salade recepten voor meer groente eten

Boeken van – De groente keuken

Er zijn twee boekjes van de Groente Keuken ‘Goede start, ontbijt’ en ‘Bordjes en Bowls’. Uit ‘Goede start, ontbijt’ haalde ik het recept voor smørrebroodjes.

smorrebrood met groente, heerlijk

Donker graan geroosterd brood

met tomaat, biet, avocado, limoen, frambozen, munt, lente-ui, verse geitenkaas en een snufje peper en een druppel olijfolie.

Het was heerlijk, ondanks dat ik het recept een beetje had aangepast aan wat ik in huis had.

Boek 70 groene smoothies

groene smoothies

Smoothies zijn lekker en in het boek ‘70 groene smoothies‘ staan een aantal van mijn favoriete recepten. Zorgt ervoor dat ik gelijk de extra groenten binnen krijg om aan mijn dagelijkse hoeveelheid groente te komen. Met fruit eten heb ik geen moeite, maar wat extra kan geen kwaad.

Smoothies iedere dag, dat is het dan weer niet voor mij, maar ze zijn makkelijk om mee te nemen en gezond. Doordat ik voor één persoon kook en niet iedere dag hetzelfde wil eten, gebruik ik de rest van de groente, ongekookt, voor smoothies. Dit doe ik één á twee keer per week, een beetje afhankelijk van hoeveel en welke groente ik over heb. Ik eet er nog wel eens een geroosterde boterham bij, zonder iets. Ik vind dat lekker en dan heb ik toch het gevoel dat het wat meer vult.

Door meer variatie in mijn lunch aan te brengen ben ik meer groenten gaan eten. De éne dag zijn het snoeptomaatjes, de andere is het smørrebrood, een lekkere salade of een smoothie. Een mooie nieuwe gewoonte. Wat zal ik toch gezond worden! Eet jij voldoende groente per dag?

De boeken heb ik of zelf of zijn uit de bibliotheek geleend (geweest).

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

  1. ik eet elke dag tussen de 800-1000 gr groenten! ook omdat het moet maar ook omdat ik het heel lekker vind! brood en aardappels en rijst en pasta eet ik niet dus moet alles uit mijn groenten en vlees en vis halen, ik eet keto. dus groenten is voor mij geen straf 😀

  2. Ik probeer voldoende groente te eten en dat ook mee te geven aan mijn dochter. Toevallig heb ik daar onlangs een blog over geschreven. Het zijn toch goede bouwstenen voor je lichaam.

  3. Ik hou van groentes! We eten elke dag groente, tenzij we pasta ofzo eten, ook eten we vaak soep met heel veel groente, echt wel mn lievelings eten ook!

  4. Volgens mij eten we voldoende groente (en fruit). Al probeer ik de lunch (brood) ook weleens te vervangen. Bij uit lunchen gaan is dat makkelijk (een pokébowl is zo heerlijk) maar thuis? Not that easy. Ik vind brood ook gewoon heel lekker.

  5. Ik ben een moeilijke eter, maar een zelfgemaakte lasagne met 400gr fijne soepgroente (in italiaanse mix zit vaak paprika en courgette) eet je zo best veel op. Of tomaatjes poffen en dat lekker op een stokbroodje.

  6. Ik ben een moeilijke eter. Ik houd niet van groenten. Sla en snoepgroenten lust ik overigens wel, maar ik ben dus een moeilijke groenteneter. Overigens ben ik dol op smoothies, groene smoothies heb ik ook een tijd gemaakt, dat lust ik dan weer wel.

  7. Ik eet op zich wel genoeg groente, maar zou ook best weleens als lunch een lekkere salade mee wil nemen naar mijn werk. Misschien toch maar even naar de bieb om te kijken voor wat inspiratie.

  8. Wat een opties zijn er dan hé!
    Ik vindt het ook altijd lastig om genoeg groente binnen te krijgen. Het nadeel van groente en fruit vindt ik dat het zo ontzettend snel schimmelt 🙄

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *