Kookboek – Made in India

blog kookboek made in India

Een aantal jaren geleden ben ik in India op vakantie geweest. Het was een rondreis en iedere dag gingen we uit eten. Een kleine hap tussen de middag en ook de avondmaaltijden. Ik heb daar hele goede herinneringen aan, zowel aan de vakantie als aan het eten.

Toch is het Indiase eten dat we hier eten anders dan in India. Dit boek bevat familierecepten van een familie uit India. Opgeschreven door de dochter van een emigrantenfamilie.

De smaak van India

recepten uit India

De recepten uit ‘Made in India’ zorgen ervoor dat ik me weer even daar waan. Deze recepten smaken zoals het eten in India smaakte, dat wilde ik jullie niet onthouden.

Fijn is dat ook met praktische zaken als veel en weinig tijd wordt rekening gehouden als met restjes die overblijven. Het boek bevat mooie afbeeldingen en duidelijke beschrijvingen ondersteund met nog meer afbeeldingen.

Dus hou je van Indiaas eten? Dan is dit boek een echte aanrader.

Tegenwoordig is er ook een tweede boek ‘Puur India‘, met alleen vegetarische recepten. Ik heb het boek niet, ik vind één boek met Indiase recepten voldoende.

Gezond

In India wordt veel gekookt met Kurkuma. Wist je dat kurkuma heel gezond is en bijdraagt aan je gezondheid? Moet je naast de kurkuma ook een beetje zwarte peper in je eten doen, dan wordt de kurkuma beter in je bloed opgenomen.

Goed en gezond eten vind ik belangrijk, niet alleen het avondeten, maar ook voor lunch en ontbijt. Ik ben dan altijd op zoek naar lekkere en nieuwe recepten. Heb jij een favoriet recept of kookboek?

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

  1. ik zit een beetje vastgeroest in een curryrecept. Ik wissel wel af wat betreft groentjes die ik er in doe, maar de smaak blijft steeds hetzelfde. Misschien is dit kookboek wel ideaal voor mij…

  2. Ik heb geen favoriet recept of kookboek maar ben wel fan van de Aziatische keuken. Kookboeken, ik heb er enorm veel. Altijd heerlijk om in rond te neuzen.

  3. Dit is denk ik een super handig boek! Ik moet zeggen dat ik eigenlijk altijd alle recepten opzoek tegenwoordig op het web, maar als je ooit een kookboek wilt aanschaffen klinkt dit wel echt top

  4. Leuke tip! Ben wel benieuwd naar de recepten en hoe anders die zijn dan de gerechten die we hier in Europa gewend zijn van de Indiase keuken! Ik woon in Engeland en de Indiase curry is het nationale gerecht hier (officieus dan). Mijn grootmoeder kwam uit India, maar ze kookte meer zoals de hindoestanen in Suriname koken dus ik ben eigenlijk meer opgegroeid met een mix van verschillende keukens. Sowieso allemaal erg lekker, al is boerenkoolstamppot ook een van mijn favoriete gerechten 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *