Kampen en Nunspeet

Vlakbij het Veluwemeer hebben we een midweek heerlijk in een huisje gezeten. Naast lekker luieren en zwemmen hebben we ook de omgeving verkend. Het helpt om als vakantieganger te kijken naar je eigen landje en je te realiseren hoe we boffen met al die mooie plekken die we hier in Nederland hebben. Voor mij een goede reden om veel vaker dagjes uit in eigen land te gaan plannen.

Kampen historische straat

Kampen

Kampen is een oude Hanzestad gelegen aan de IJssel. Het mooiste uitzicht heb je, als je vanaf de kant van IJsselmuiden over de stadsbrug naar Kampen rijdt. Je krijgt dan een prachtige skyline met historische panden aan de overkant van het water. Al moet je er een klein ommetje voor rijden, het is echt de moeite waard. Helaas geen foto, want autorijden en de camera bedienen tegelijkertijd gaat mij niet lukken.

Op de IJsselkade bevindt zich de toeristen informatie (VVV). Plattegrond met wandelroutes zijn altijd fijn. Naast de prachtige wandeling langs historische panden, kun je er ook nog lekker even winkelen. Een heerlijk terrasje pakken of een pannenkoek eten, dat hebben wij gedaan.

Kampen was vroeger een echte handelsstad. De overblijfselen hiervan vind je nog steeds terug. Zo waren er een honderd sigaren producenten, daar is er nog één van overgebleven, te weten ‘De Olifant’ in de Voorstraat, er worden nog steeds sigaren geproduceerd. Een stukje verderop vind je ook een eeuwenoude smederij, waar de meestersmid nog altijd sier- en kunstvoorwerpen smeed. Daarnaast kun je in Kampen terecht voor bier uit eigen brouwerij ‘De Wereld’. Gelegen op dezelfde locatie als het bijbehorende café ‘De stomme van Campen’ op de Oudestraat 218-220.

Wij hebben vooral genoten van de mooie gebouwen en de flinke wandeling (en de pannenkoek natuurlijk).

Nunspeet

nunspeet

Een leuk klein stadje waar we voorbij kwamen richting Hulshorst waar onze vakantiewoning stond. Op donderdagochtend is er een warenmarkt, erg gezellig. Het heeft een compact centrum met een leuk plein. Parkeren met een parkeerschijf en dan heb je voldoende tijd om lekker rond te wandelen of de boodschappen te doen. Er zijn meerdere supermarkten, als ook kaas, noten- en groente en fruitwinkel.

We waren deze dag begonnen in Batavia stad, een designer outlet bij Almere (voor mijn nichtje die zo graag daar wilde winkelen). Daarna zijn we doorgereden naar Kampen voor een wandeling en de lunch. De dag hebben we afgesloten met de boodschappen, nadat we eerst een ijsje hadden gegeten, in Nunspeet. Kampen en Nunspeet zijn beiden leuke plaatsen om een keer te bezoeken. Ben jij al eens in Kampen of Nunspeet geweest?

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

  1. Wat ziet het er daar prachtig uit! Ik heb van beide zeker gehoord als chauffeur zijnde maar geen idee wat ik me er bij voor moest stellen. Ziet er gezellig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *