Je gelukkig voelen

je gelukkig voelen

Wie worstelt er af en toe niet mee, ik wel. Het liefst wil ik iedere dag gelukkig zijn, maar dan moet ik eerst nog ……… heel veel voorwaarden. Zoals bijvoorbeeld afvallen, een besluit nemen hoe ik wil wonen of waar ik naartoe ga, gezonder gaan leven en zo kun jij er vast ook een heleboel bedenken.

Maar die voorwaarden, die maken me niet gelukkiger, eerder ongelukkig, omdat ik het antwoord nog niet weet. En als deze doelen zijn bereikt, dan komen er wel weer nieuwe en dan wacht je nog steeds op, je gelukkig voelen.

Dit maakt gelukkig

Je kunt er namelijk voor kiezen om positief naar iets te kijken in plaats van negatief. Beantwoord onderstaande vragen maar eens een keer met ja. Hoe voel je je nu?

 • Heb je het koud?
 • Voel je je alleen?
 • Moet je de hele dag staan?
 • Heb je dorst?
 • Heb je honger?
 • Lastige kinderen?
 • Stout huisdier?
 • Regent het?
 • Is het bewolkt?
 • Zit je opgesloten in huis?

Beantwoord de vragen nu een keer met nee. Hoe voelt dat?

Gelukkig voelen is niet afhankelijk van de toekomst maar van het nu. Van hoe jij naar het ‘NU’ kijkt. Het is de kunst om je te realiseren wat je hebt en mooie dingen te zien.

Realiseren is leren

Een bekende methode is om iedere dag, in een leuk notitieboekje, een vijftal positieve gedachten op te schrijven. Ik heb dit ook een tijdje gedaan, maar merkte dat het op een gegeven moment verwaterde.

Een andere manier is om jezelf de vraag te stellen ‘Waar ben ik dankbaar voor?’ En dat kan al heel simpel zijn, zoals hagelslag op brood. Of dat het vandaag droog is en het zonnetje schijnt. De kinderen enthousiast met allerlei verhalen thuis komen, die ze je gewoon moeten vertellen, ze kunnen niet wachten.

Ik zelf, gebruik de koffiepauzes, het moment dat ik iets ga drinken, om rondom mij heen te kijken en iets moois te zien. Ik heb daar een gewoonte van gemaakt. Zo geniet ik nu van het feit dat mijn kat heerlijk ligt te genieten en draaien buiten in het winterse zonnetje.

Je gelukkig voelen kun je leren. Je leert het door je vaker te realiseren wat voor moois er in je leven is. Het lijkt misschien een karweitje, maar neem maar eens de moeite om stil te staan bij de mooie dingen, daar word je toch blij van.

Ik daag je uit! Vertel mij het mooiste van ‘NU’ (kijk om je heen en zie).

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

  1. Er zijn mensen die altijd het negatieve zien. Ik probeer anderen bewuster naar hun eigen reacties te laten kijken. Niet voor iedereen is gelukkig zijn eenvoudig. Voor mij lag de druk op moeten, werken, sociaal, familie, huishouden, waardoor geen tijd voor mij overbleef. Ik was alleen bezig te voldoen aan verwachtingen van anderen,nu vind ik mijn eigen belangrijker.

 1. Ik geloof erin dat er geen weg is met als einddoel gelukkig worden, maar dat je op diezelfde weg al kunt ervaren wat gelukkig zijn is. Ik zeg het wat vaag maar wellicht begrijp je wel wat ik bedoel? Soms is het zo zonde om iets na te jagen terwijl het (in meer of mindere mate) er al is of voor je staat. Natuurlijk ben ik niet altijd gelukkig (is iemand dat wel?) maar ik probeer in alles een lichtpuntje te zien.

  1. Ja, ik begrijp wat je bedoelt. Het is wat ik bedoel met echt zien wat NU al mooi is in je leven, dan voel je je vaker gelukkig omdat je het bewuster ziet. Niemand is altijd gelukkig.

 2. Wat weer een goede blog! In het algemeen ben ik heel gelukkig, nee, eigenlijk ben ik altijd wel gelukkig maar soms ben ik te onzeker en dat zorgt ervoor dat ik me minder ga voelen, maar niet perse ongelukkig

 3. Ik begin elke ochtend met 3 affirmaties tegen mijzelf te zeggen en 3 dingen op te noemen waar ik dankbaar voor ben. En dat heeft toch effect op m’n dag. Zet het allemaal in perspectief en dankbaarheid is een powerful iets. Lukt niet elke dag, maar een dag je niet ok voelen is ook ok. Mooi artikel, love it! xxx

 4. Terwijl ik je blog lees zie ik uit mijn raam een aantal wolken en dat is iets waar ik altijd enorm blij van wordt. Het liefst met een blauwe lucht als achtergrond, maar als het zoals vandaag lekker droog is en het is gewoon heerlijk licht en de wolken zijn zichtbaar dan is dat wel een geluksmomentje…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *