In 4 stappen van twijfelaar naar doorzetter

opnemen van ideeen met je mobiele telefoon

We hebben er allemaal last van. We maken een plan en we zijn ervan overtuigd dat we het gaan uitvoeren, maar ergens halverwege stopt het project en zetten we het niet door. Het is ook niet zo gek dat na een langere periode de motivatie zakt en de twijfels toenemen. Dit komt omdat je met de uitvoering bezig bent. Onderweg ondervind je allerlei problemen en daardoor duurt het steeds langer (voor je gevoel helemaal) voordat je resultaat ziet. Het kan er zelfs voor zorgen dat je van je plan afwijkt en allerlei kanten op gaat, behalve de juiste. Door je ideeën en enthousiasme vast te leggen in 4 stappen ga jij voortaan van twijfelen naar doorzetten.

Twijfels

wekker die afgaat net als alle zorgen die je voelt

Ik heb er, op het moment van schrijven last van. Kan ik dit wel? Schrijf ik niet over teveel verschillende onderwerpen? Ga ik het wel volhouden? Mijn gevoelens gaan op en neer, steeds weer. Er zijn momenten dat ik ervan overtuigd ben dat ik met dit blog iets moois ga opbouwen, maar er zijn net zoveel momenten dat ik daar aan twijfel. Dat laatste, dat steeds opnieuw twijfelen, dat wil ik niet meer. Het kost mij enorm veel energie en het zorgt ervoor dat ik zaken ga uitstellen, ga twijfelen en stil kom te staan.

Vandaag sta ik daar, daarom bewust bij stil en deel ik mijn aanpak met jullie.

De doorzetter

Gelukkig ben ik niet altijd zo. Een week geleden was ik nog een stoomtrein met honderden ideeën. Ik heb niet altijd pen en papier bij de hand. Daarom heb ik de opname mogelijkheid van mijn telefoon benut zodat ik geen goede ideeën zou vergeten.

ouderwetse telefoon, daar kun je niet mee opnemen
Oeps, verkeerde telefoon

Wat blijkt nou? Ik was op het moment van het inspreken super enthousiast en gemotiveerd. Ik had een goed idee, met een goede onderbouwing en heb dit vastgelegd. Zo klonk het ook, toen ik het weer afluisterde. Daar ben ik nu, superblij mee!

Affirmatie

Ik heb onbewust mijn eigen affirmatie opgenomen. Bij het afluisteren, word ik weer even mee teruggenomen naar het moment van de opname. Dus luisterde ik daarna nog een tweede keer en nog een derde keer. Langzaam aan begint het vertrouwen in mijzelf en mijn kunnen weer te groeien. Dit is geweldig!

Met het opnemen heb ik niet één, maar drie zaken goed geregeld:

  1. ik vergeet mijn goede idee niet.
  2. ik legde vast hoe ik dit wilde aanpakken, welke ideeën hier in pasten (het was een soort brainstorm) en het eindresultaat dat ik wilde bereiken.
  3. en ik heb een affirmatie die mij helpt mijn kracht en vertrouwen terug te vinden.

De 4 stappen

Dit kun jij ook! Tegenwoordig hebben we allemaal een mobiel en op iedere mobiel zit wel een opneem functie en anders zijn er ook apps die dit voor je doen.

Dit zijn de tips en trucs om je eigen affirmatie op te nemen:

  1. Heb je een idee? Wacht niet en neem het gelijk op.
  2. Maak allerlei associaties en neem deze ook op.
  3. Vertel wat je ermee gaat bereiken.
  4. Geef jezelf tips in de vorm van. Dit gaat lukken want ik ben een kei in…. ik weet veel van…….en wat ik niet weet dat kan ik uitvinden. Oh , ik kan ook aan (naam) over dit …. wel eens vragen. Het kan wat meer tijd kosten, maar dat geeft niet, want ik zet een supergoed product/ resultaat neer. Ik voel me nu al trots. Het gaat me lukken! Het resultaat is … of ik bereik dat … of ik kan dan …, enzovoort, enzovoort.

Gedaan?? Ben je een keer je overtuiging of doel kwijt, dan luister je naar je eigen opnamen. Het werkt echt!

het hoeft niet perfect, als je de weg maar niet kwijt raakt

Een leuke bijkomstigheid is, zo werkte het bij mij, dat ik daarna nog andere opnamen heb gemaakt met aanvullende ideeën. Door naar jezelf te luisteren krijg je, je doel namelijk concreter.

Mocht je trouwens meer willen weten over affirmaties. Dan kan ik je het boek van Louisa Hay aanraden met de titel ‘Komt goed’. Voor een heleboel positieve affirmaties. Gebruiken jullie affirmaties wel eens in het dagelijkse leven?

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *