Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is gelegen in het bos westelijk van Amersfoort. Het is een dierentuin die erg geschikt is voor kinderen. Er kan geklauterd worden om zo dieren van nog dichterbij te bekijken. Daarnaast zijn er verschillende speelplaatsen. Het leuke van deze dierentuin is dat je heel dicht bij de dieren kunt komen. Het voelt alsof je door hun leefgebied loopt, dat maakt van deze dierentuin een bijzondere ervaring.

De dierentuin is opgedeeld in 7 gedeelten van reuzen tot kleine dieren, er zijn veel verschillende soorten dieren. Ik vond de flamingo’s erg mooi om te zien. Bij de grote dieren is een hoog pad gebouwd waardoor je ze veel beter kunt zien.

Voor de actievelingen extra actie

Mocht je naast het wandelen toch nog wat actiever willen worden dan kun je nog een stukje gaan waterfietsen of met een slingerbaan over de grote dieren heen slingeren. De afwisseling met het rondkijken in de dierentuin maakt het extra leuk. Aan de jongste kinderen is ook gedacht. Er rijdt een treintje rond waarin ze kunnen instappen.

Praktische informatie

Voor de openingstijden is het handig om even op de website van dierenpark Amersfoort te kijken, dit verschilt per seizoen. Er bestaat de mogelijkheid een app te downloaden met de plattegrond of print deze voordat je vertrekt. De plattegronden in de dierentuin waren op toen wij er waren en met de app vonden we het toch minder handig.

Van klimmen en wandelen krijg je honger, maar ook daar is aan gedacht. Op meerdere plekken in het park is horeca gelegenheid, toiletten en zitgelegenheid. Wij hadden kortingskaartjes via jumbo dagje uit, maar het is altijd slim om hier van te voren even op te zoeken, meestal is er wel een korting te vinden.

Dierenpark Amersfoort blijft toch één van mijn favorieten omdat ik het erg leuk vindt dat je zo dicht bij meerdere dieren kunt komen. Voor mij maakt dat deze dierentuin bijzonder, een ervaring die je een keer wilt meemaken. Ga jij wel eens naar de dierentuin?

Ga jij ook graag op pad in ons eigen kikkerlandje, dan kun je hier nog meer leuke ideeën vinden.

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

  1. ondanks ik geen kleine kids meer heb maar pubers vinden wij de dierentuin altijd nog leuker dan een pretpark!! en wij gaan dan graag naar blijdorp omdat het voor ons wat dichterbij is

  2. Ik weet niet of ik ooit in dit dierenpark ben geweest, maar ik vind het wel nog steeds leuk om zo nu en dan een dierenpark te bezoeken. Vooral de mooie, groene parken met veel ruimte voor de dieren.

  3. Yup. Vorig jaar was dit de bestemming van de basisschool van ons dochtertje. Ik was verantwoordelijk voor een groepje van 8 kinderen en we besloten (een moeder en ik) om samen op te letten op 16 kindjes voor het geval iemand naar het toilet moest. Ik vond het best groot moet ik je zeggen, dierenpark Amersfoort en met allemaal drukke jongetjes in de groep vond ik het best spannend. Het park zelf vind ik heel mooi en ik zou zeker nog eens als gezin terug willen gaan.

  4. Dierenpark Amersfoort is sterk in positieve zin veranderd. Als kind was het een dierenpark die eigenlijk niet meer kon: klein, oud etc. maar nu is het gewoon een leuke dierentuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *