De reisgidsen voor New York

Een reisgids is net als een goed boek, de één vindt het geweldig en de ander zegt ‘geef mij maar een andere reisgids’. Dit zijn de reisgidsen die ik heb gebruikt voor mijn reis naar New York. Ik heb mijn reisgidsen graag compact met een losse plattegrond. Daarnaast wil ik graag wat lezen over de bezienswaardigheden, maar ook heel graag over die straatjes en leuke zaakjes en plekken die net daarachter liggen.

1. Reisgids New York

Een reisgids die onderverdeeld is in meerdere categorieën. Per wijk worden bezienswaardigheden, overnachtingen, eetgelegenheden, uitgaansgelegenheden en cafés beschreven. Deze reisgids geeft ook tips voor dingen die je gratis kunt doen, een aantal wandelroutes en de bezienswaardigheden die je zeker niet moet missen. Het fijne is dat er bij de wijk plattegrondjes zitten, het maakt het wandelen een stuk prettiger. Bovendien zit er achter in een atlas, met een straatnamenregister. Ook is er een losse kaart van Manhatten die je uit de reisgids kunt halen. Die laatste had ik altijd bij me. Deze reisgids komt bij de Action vandaan en was lekker goedkoop. Ik heb van deze reisgids veel plezier gehad.

2. Time tot momo

voorkant reisgids time to momo New York

Dit is een andere favoriet. De reisgids geeft je wandelroutes in de verschillende wijken van Manhatten en natuurlijk langs alle bezienswaardigheden. Tijdens de routes zijn leuke cafés en eetgelegenheden opgenomen die alleen de locals kennen. Je komt hierdoor in cafétjes waar je anders niet van zou hebben geweten, erg leuk. Ik vond het niet altijd handig om de hele route te lopen, maar haalde er stukken tussen uit. De beschrijving en route zorgt er wel voor dat je meer gedetailleerd kijkt naar je omgeving. Het is een heerlijk compact boekje met ook weer een losse plattegrond, daar word ik altijd blij van. Deze reisgids kun je eenvoudig bestellen via bol.com.

3. Lonely Planet New York City

Nu moet ik altijd even een Lonely Planet inzien voor de adresjes met de niet standaard bezienswaardigheden, de bekende bezienswaardigheden staan er natuurlijk ook in. Maar het leuke is dat deze gids je juist ook verwijst naar de plekjes waar niet alle toeristen komen. Dit is ook nog eens een hele praktische reisgids, er staat informatie in over overnachtingen, eten, uitgaan, met prijsindicaties, zo kun je rekening houden met je budget. Ik gebruik dit boek om een ‘have to see lijst’ te maken, inclusief adres. Ga ik echt rondtrekken dan zit de Lonely Planet gids standaard in mijn tas (hij is zo lekker uitgebreid), voor een stedentrip boek ik eigenlijk altijd van tevoren de overnachtingen. Wat ik wel mis is de losse plattegrond, want nu moet je de gids altijd meesjouwen. Vaak laat ik de gids daarom in mijn hotel en zet ik de adressen en locaties in een notitie in mijn telefoon. De Lonely Planet New York City reisgids is verkrijgbaar bij bol.com. Deze gids is wel engelstalig, maar erg leuk om even door te spitten voor die niet zo bekende plekjes.

4. The 500 hidden secrets of New York

Een engelstalig boek, maar wel een favoriet. De standaard hotspots worden in deze gids overgeslagen. De gids is door locals geschreven en perfect voor toeristen die de standaard bezienswaardigheden al hebben gezien. In deze gids ontdek je de plekjes waar de locals eten, uitgaan, ontspannen, enzovoort. De gids is een mooie aanvulling en maakt je reis bijzonder doordat je een beetje het gevoel krijgt als een ‘echte New Yorker’ de stad te ervaren. Voor mij een pré, want ik wil niet het gevoel hebben dat ik alleen maar bezienswaardigheden afren. Ik wil juist graag de ‘vibe’ van de stad ervaren. Ook dit boek komt bij bol.com vandaan.

Een stedentrip naar New York is niet goedkoop en daar wil je dan ook alles uithalen. Een goede voorbereiding door meerdere reisgidsen door te spitten en op internet onderzoek te doen, het hoort erbij en zorgt voor veel voorpret. Wat mag volgens jouw niet ontbreken in een stedentrip New York? Voor mij is het de High Line, een geweldige wandeling en prachtige uitzichten. Voor een voorproefje kun je terecht op ‘Stedentrip New York‘.

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

 1. Ik moet zeggen dat de Lonely Planet al jaren mijn favoriet is, maar in Parijs had ik een Time to momo en dit was wel een super gaaf boekje, Ik heb zo veel mooie wandelingen gemaakt hier. Ik ben nu drie keer in New York geweest en zou zo weer gaan als het kan, wat een prachtige fijne stad is dit. Deze keer zou ik kiezen voor het boek the 500 hidden secrets 🙂 Leuke tips!

 2. Jaaaaa, New York staat hoog op m’n bucketlist! Lijkt me zo geweldig. Ook qua eten, streetfood en zo…goede tips! Ik sla ze even op, ga volgend jaar naar Istanbul en er is dus meer dan alleen The Lonely Planet 🙂

 3. Oh, wat heb ik er weer zin in. Voorheen gingen we elk jaar wel een (lang) weekend. Wat bij ons inhoudt: donderdag heen en maandag terug. Eigenlijk net iets te kort, maar wat je zegt is waar. New York is gewoon duur. In de toekomst willen we gaan en ons dochtertje meenemen. Nu ze 7 jaar is zal ze het waarschijnlijk wel net zo leuk gaan vinden als ik. Ik genoot echt van de rooftop bars, het wandelen in Central Park en de hippe restaurants of juist de simpele maar zo doeltreffende pizzeria’s als Grimaldi’s. Heerlijk! Ik had een heel bijzondere gids gekregen van een vriendin van ons (Nederlandse vriendin overigens) die er al ruim tien jaar woont. Ook iets met ‘locals’. Ik zal ‘m weer eens opdiepen.

 4. Een aantal jaar terug ben ik in New York geweest. Wat een beleving! Heb er veel goede herinningen aan en zou nog best eens terugwillen. Wij gingen toen 10 dagen en zijn elke dag op pad geweest, omdat er zoveel te zien is. Een goede voorbereiding is dus zeker aan te raden. Zelf heb ik ook veel sites afgestruind met tips van locals, zo ontdek je de leukste adresjes!

 5. Jaaaaa, een van de leukste dingen aan reizen vind ik toch nog altijd de reisgidsen voor de bestemming. Nuttig tijdens de voorbereidende fase, maar ik vind het ook altijd erg leuk om er na terugkeer weer doorheen te bladeren want dan heb je er een veel beter beeld bij waar en wat alles is. Mijn ‘go-to’ reisgidsen zijn inderdaad ook o.a. Lonely Planet en ‘Time to momo’ maar ook Marco Polo en de Capitool reisgidsen voor de mooie illustraties. Ik wist niet dat Action ook reisgidsen had, goed om te weten!
  Toen ik in New York, vond ik het vooral erg leuk om op zoek te gaan de Nederlandse geschiedenis van de stad. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in de straatnaambordjes, maar ook in Battery Park. Daar staat een heel verhaal in grote tegels op de grond. Kocht daar toen de gids ‘Exploring Historic Dutch New York’ wat je misschien ook interessant zult vinden.

  1. Ik vind de combinatie altijd fijn. Een aantal dingen die je echt wilt zien, een reisgids heel handig voor, en voor de rest rondstruinen.

 6. Ik ben er nog nooit geweest, maar er blijft altijd iets te ontdekken natuurlijk. Zo;n reisgids is een handig middel, zeker omdat je daar ook maar moet afwachten of je internet leuk en betaalbaar doet of niet, dan is papieren boekje altijd een goed iets om achter de hand ye hebben haha.

  1. Hopelijk gaat het er ooit van komen, het is anders dan we hier kennen. Maar de wereld is groot en er zijn zoveel mooie plekken, zelfs al heel dichtbij. Alles wat op mijn bucketlist staat gaat ook niet lukken, hihi. Dus geniet ik bewust van alles dat ik zie, dichtbij en verder af.

 7. Ooit in 2001 in New York geweest, maar toen was de stad net getroffen door de vliegtuigramp en hing er een heel bedompte sfeer en moest de stad natuurlijk nog herstellen van de ramp. Wat dat betreft zou ik dolgraag terug willen om de sfeer van deze wereldstad echt mee te kunnen maken.

 8. New York staat hoog op mijn ‘go to’ lijstje! Meestal zoek ik van tevoren op Google vanalles op over de plaats/het land waar we heen gaan.

 9. Ik neem bij een stedentrip ook altijd wel een stedengids mee. Meer als plattegrond. Op internet kijk ik dan altijd naar leuke vegarestaurantjes, aangezien die zo snel opkomen en vertrekken dat een gids voor die dingen minder betrouwbaar is. Nadeel van stedengidsen met zogenaamd ‘geheimtips’ van locals is dat die nadat de gids is verschenen niet zo ‘geheim’ meer zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *