Kookboek ‘Life in Balance’ van Donna Hay

kookboek Life in balance van donna hay

Vandaag een boekrecensie van het kookboek ‘Life in Balance’ van Donna Hay. Ik had het boek meegenomen uit de bibliotheek. Er staan heerlijke recepten in, ik heb ze nog niet allemaal gemaakt, maar wel heel veel. De gerechten smaken vers, gezond en zijn zo lekker, dat ik dit boek daarom met jullie deel.

Kookboek

Het kookboek ‘Life in Balance’ van Donna Hay is koken met verse ingrediënten en groenten. Geen ingewikkelde kookrecepten, maar gewoon en goed te doen voor de niet zo geweldige koks onder ons (zoals ik).

Mijn ervaring

Een keer anders eten dan gewoon aardappelen met groenten en vlees. De kleurrijke foto’s zorgen ervoor dat je al trek krijgt voordat je begint met koken. Daarnaast geeft het boek informatie over superfoods zoals groenten, granen, zaden en noten.

Maar wat ik vooral leuk vind is, dat het koken is volgens het seizoen, zonder ingewikkelde recepten. Heb je een heerlijke en toch weer net andere maaltijd op je bord. Dit boek geeft een goede basis voor gezond en gevarieerd eten, wat ik best wel wat vaker mag doen. Ik ben nu weer geinspireerd.

Visburgers uit de oven

Donna Hay

Donna Hay is een Australische homemade kok waardoor sommige ingrediënten hier wat lastiger te verkrijgen zijn. Bij de meeste toko’s ga je ze gelukkig wel vinden en anders laat ik een ingrediënt vervallen of vervang het door de Nederlandse variant. Soms even uitproberen, maar eigenlijk tot nu toe altijd goed gelukt.

Gebruik jij wel eens een kookboek? Welke is bij jouw favoriet op het moment?

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

  1. Ik ben dol op mijn kookboek Baru Belanda (van Pascal Jalhay) maar is meer om je aan te laven. Onlangs bij de lancering heb ik Indorock van Vanja van der Leden gekocht. Is meer om ook echt zelf te maken. Dat heb ik nog niet gedaan. Uit de boeken van Chickslovefood ‘Het 20 minutes or less kookboek’ en Monique Ammerlaan en Marjolein van Dop ‘Doe effe gezond’ heb ik wel al diverse gerechten gemaakt.

  2. Die foto ziet er heerlijk uit! Ik woon dan nog thuis en kook niet zoveel bijzonders maar ik denk er wel aan om een kookboek te maken of één te kopen met Mexicaanse recepten, ik ben dol op Mexicaans en vind dat ook leuk om nu al af en toe eens te koken

  3. Ik heb haar boeken weleens doorgebladerd in de winkel, maar het lijkt me vooral erg lastig om alles hier te kunnen kopen en ook best wel gerechten wat enige bereiding in beslag neemt. Ik gebruik vaak de kookboeken van Lekker en Simpel.

  4. Kook met seizoensgroenten en fruit wordt wel vindt ik dat er steeds minder typische seizoensgroenten zijn doordat ze steeds langer verkrijgbaar zijn. Mandarijnen waren er een paar maanden per jaar, maar zijn er nu het hele jaar door. Maar is natuurlijk ook wennen;-)

  5. ik heb stapels kookboeken, door het volgen van een kookboek leer je nieuwe stijlen en gewoonten kennen. Heel leerzaam. De zilveren pollepel, Otto Lenghi, en Claudia Rohden horen tot mijn favorieten. En soms maak ik gewoon aardappelen groente en vlees…

  6. Dit boek een ik niet, maar ik kook vaak uit kookboeken, ik kreeg net weer het gratis aan te vragen boek van Aviko ( tip van flip 🙂 ) daar kook ik vaak uit, maar ook uit d boeken van ChickloveFood. Eigenlijk haal ik heel veel inspiratie uit kookboeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *