Boek ‘Start before you’re ready’

Start before you’re ready, dat klinkt veelbelovend. Ik heb veel dromen en vaak het idee dat ik er nog niet klaar voor ben en eerst nog meer moet leren. Aan de andere kant denk ik dan, waarom zou ik wachten als ik al zoveel weet? De eeuwige twijfels. Het is de reden dat ik dit boek ben gaan lezen.

Valse bescheidenheid

Het boek is geschreven door businesscoach Simone Levie en verteld haar verhaal en ervaringen. Simone geeft aan dat veel vrouwen last hebben van valse bescheidenheid en daarom hun eigen droom niet meer volgen, maar het leven leiden dat van hun verwacht wordt. Het ideaalbeeld van de omgeving waaraan je moet voldoen. Dit kan er juist voor zorgen dat je een burn-out kunt krijgt. Je volgt andermans dromen en niet meer je eigen. Het kost ontzettende veel energie waardoor je uiteindelijke uitgeput raakt. Zij adviseert om terug te gaan naar je dromen en je eigen levenspad te kiezen.

Ontdek je talenten

Het eerste deel bestaat uit affirmaties, haar verhalen en opdrachten om dichter bij jezelf te komen. Door de opdrachten kom je erachter waar je dromen, gaven en talenten liggen en welke belemmeringen jouw tegen houden.

Tijd voor actie

Het tweede deel geeft je een schop onder je kont, ga het doen. Dit deel bestaat ook uit affirmaties, persoonlijke verhalen en opdrachten. Je gaat hier alle angsten en belemmeringen te lijf en maakt de weg vrij om te kunnen beginnen aan jouw droom.

Affirmaties helpen zeker om je focus beter te krijgen en om je zelfvertrouwen te laten groeien. De stappen worden beschreven met persoonlijke verhalen. Aan het einde van ieder hoofdstuk staan een aantal opdrachten. Lees de opdrachten door en bepaal welke voor jouw nuttig zijn. Niet alle opdrachten waren voor mij van toepassing.

elke dag is een kans om je leven te veranderen

Maak je eigen keuzes

Mocht je nog volop in alle twijfels zitten welke kant je met je leven op wilt. Dan kan dit boek ‘Start before you’re ready‘ je een stap verder helpen. Je krijgt meer inzicht in je eigen behoeften. Deze stap heb ik meerdere jaren geleden al genomen, waardoor het boek voor mij minder nuttig was.

Ik had veel last van faalangst, daardoor bleef ik twijfelen. Kan ik het wel, ben ik wel goed genoeg, gaat het me wel lukken. Ik heb nu besloten dat ik, leuk mens, het ga doen. Een blog schrijven is mijn startpunt, groeien en leren is mijn tweede stap, de derde…….. die vul ik nog in. Wat is jouw grootste twijfel?

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

  1. Ik denk dat het altijd goed is om je te ontwikkelen, op welke manier dan ook. Dus als dit boek je verder heeft geholpen op je pad, dan is dat een prachtig duwtje in de rug!

  2. De titel is wel goed gekozen, ik merk dat ik me vroeger vaak liet tegenhouden om ik “nog niet klaar was”, ik probeer dat nu minder omdat ik al gemerkt heb dat je erin gooien, net maakt dat je er klaar voor kan zijn….

  3. Leuke en goede blog. Als ik over iets twijfel vraag ik (soms hardop) aan mezelf: wat heb ik te verliezen? Niets is dan het antwoord, dus dan ga ik het doen. En dat pakt doorgaans goed uit. En als het anders loopt dan verwacht/gepland dan leer ik veel, en dat is eigenlijk nog beter:-)
    Want het verschil van waar je nu staat en waar je wilt gaan is actie. Actie in de taxi’s dus en stoppen met zelfmedelijden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *