Boek ‘Mindgym, sportschool voor je geest’

Toen ik voor het eerst iets over het boek ‘Mindgym, sportschool voor je geest‘ van W. de Jong hoorde, dacht ik, het zal wel. Er zijn zoveel van die boeken. Totdat ik de achterkant van het boek las, toen was ik om.

12 weken

In ‘Mindgym’ leer je hoe je je mentale gezondheid kunt verbeteren. De ondertitel vat het goed samen ‘In 12 weken meer focus, energie en rust’. Met praktische oefeningen en leuke anekdotes wordt je ondersteund in het ontdekken van je krachten op:

  • Hoe je met meer aandacht kunt leven
  • Waarom streven naar geluk allesbehalve egoïstisch is
  • Te willen wat je hebt
  • Je relatie met vrienden en collega’s te versterken
  • Van je piekerdrift af te komen
  • Positieve emoties langer vast te houden
  • De edele kunst van het falen
  • Meer gedaan te krijgen in minder tijd

Niet ieder onderwerp is misschien aan jouw besteed, maar uit dit boek kan iedereen iets halen. Juist omdat het zo praktisch is opgezet, met theorie en aanvullende oefeningen. Het geeft je de vrijheid de keuze te maken die bij jouw past en je verder te ontwikkelen.

Mindgym

Door de oefeningen leer je jezelf kennen, je mooie en mindere kanten en daar positief over te zijn. Je eigen manier van denken is zo bepalend! Dit boek helpt je in te zien wat je eigen patronen zijn en hoe je deze stapsgewijs kunt veranderen of aanpassen door te oefenen.

In het boek zijn wekelijks oefeningen aangegeven, maar je kunt het ook gewoon lekker in je eigen tempo doen en de oefeningen kiezen die bij je passen.

Daarnaast leest dit boek ook gewoon lekker weg en is het informatief. Zelfs als je weinig oefeningen doet leer je nog wat en daardoor ga je toch bewuster kijken naar je eigen gedrag.

Boek ‘Mindgym work-outs’

mindgym workout

Er is ook een tweede boek verschenen ‘Mindgym work-outs’ voor als je behoefte hebt aan nog meer oefeningen. In dit boek wordt de nadruk gelegd op aandacht, compassiekracht en geluksvaardigheid voor een gelukkiger brein.

Ik ben om en aan de slag gegaan met het (eerste) boek. Ook iets voor jouw?

Nog meer oefeningen en tips kun je vinden in de categorie gelukkig (in balans).

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

  1. Het klinkt wel interessant. Ik moet je wel eerlijk bekennen dat ik een boekwerk heb aan boeken die ik wil lezen dus wanneer ik er eens de tijd voor heb….?!

  2. Ik weet het niet precies. Het intrigeert mij, maar aan de andere kant heb ik zoveel geleerd in de praktijk (van de haptonoom die ik frequent bezocht) dat ik twijfel of dit van toegevoegde waarde zal zijn voor mij. Ik merk dat ik te weinig toekom aan lezen (al had ik ‘Lichter dan ik’ van Dido Michielsen in no-time op). Maar dat komt wellicht ook omdat het mij meer raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *