4 boeken voor een geweldig nieuw jaar

Met het nieuwe jaar in zicht wil ik nog een aantal boeken met jullie delen. Ik vind het altijd fijn, een boek dat me een steuntje in de rug biedt. Het is een mooie manier om aan het nieuwe jaar te beginnen. Een goed plan, ondersteunt door een boek. Zoals:

Happy lifehacks 365

Met het boek happy lifehacks 365 krijg je 100 doodgewone tips om je leven leuker te maken. Nu is geen enkel leven perfect, maar de kunst is bewuster genieten van wat je wel hebt. Met deze tips sta je daar vaker bij stil en geniet je meer. Begin iedere week en ieder weekend met een tip of actie en na één jaar heb je ze allemaal gedaan. Daar word je echt blijer van!

Dromen -en doelen planner

Wil je aan de slag om je doelen te behalen? Dan is de dromen- en doelen planner erg handig. Deze planner helpt je namelijk om je dromen en doelen gericht in te plannen voor het komende jaar. Wie wil dat nou niet?

Bucketlist boek

Het bucketlist boek is er in verschillende varianten. In het boek staan 500 opdrachten om de uitdaging aan te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Waarvan sommige opdrachten best lastig zijn. Daarnaast kun je de lijst aanvullen met je eigen wensen. Ik ben fan omdat het me uitdaagt eens buiten mijn comfortzone te gaan. Lachen gegarandeerd en nee, sommige opdrachten doe ik echt niet.

Of kies voor het boek mijn bucketlist met vragen en handige lijstjes om lekker zelf in te vullen.

Werkboek mindfull zelfcompassie

Stel je altijd hoge eisen aan jezelf en is het nooit goed genoeg? Leer dan met het werkboek mindfull zelfcompassie hoe je stap voor stap meer rekening houdt met jezelf en meer van jezelf te houden. Een mooi begin voor het nieuwe jaar, nietwaar?

Mijn keuze

Voor dit jaar heb ik de Purpuz planner aangeschaft om mijn doelen vast te leggen en te verwezenlijken. Alhoewel ik het moeilijk vond om te kiezen. Maar aan de slag gaan met één boek werkt beter, dan met meerdere tegelijk. Ik ga dit jaar een carrièreswitch maken en daar heb ik wel een planner bij nodig. Alhoewel ik het boek bucketlist op mijn verlanglijstje heb geplaatst. Leuke dingen plannen vind ik ook super belangrijk.

BoekenBoeken

Er zijn zoveel verschillende zelfhulp boeken dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. De boeken die ik met jullie deel vind ik, stuk voor stuk boeken die een mooie toevoeging zijn. Welk boek zou jouw voorkeur hebben? Wat zou jij willen bereiken volgend jaar?

Nog andere hulpvaardige boeken waar ik over schreef:

About the author

Genieter, avonturier en schrijver.

Comments

 1. Het bucketlist boek lijkt me leuk, al zeg ik altijd ik heb geen bucketlist want at ik doe, doe ik wel ;), ik vind het boek er mooi uitzien en kan wel nieuwe inzichten geven. Ik heb de purpuz planner geprobeerd, maar voor mij was het een beetje te veel met doelen stellen en dat ben ik eigenlijk niet, maar ik heb wel een planner voor het nieuwe jaar hoor, want ik schrijf nog steeds wel graag veel op.

  1. Dan maak je het dit jaar je doel op welke punten jij je wilt ontwikkelen. Uitzoeken wat je onzeker maakt is dan de eerste stap, k u n je er daarna mee aan de slag.

 2. Van zaken als bucketlists, 10 steden die je bezocht moet hebben etc wordt ik een beetje kriegelig. Juist al die bucketlist zaken zorgen voor een hoop onrust. Leef gewoon het leven dat je wilt leiden en ga niet krampachtig allerlei lijstjes afwerken van die die je persé moet doen/bezoeken etc.Laat je niet opjagen door al die boeken waarin je zogenaamd iets moet. Dus uit dit lijstje zou ik dan voor het mindfull boek gaan;-)

  1. Niets moet, de bucketlist zie ik meer als een ideeën bron, het is zelf wat je van het leven maakt. Soms kan een boek helpen om meer richting te vinden.

 3. Tot een paar jaar geleden zou ik gezegd hebben zo’n Bucketlist boek, maar inmiddels besef ik mij dat dat soort boeken mij alleen maar onrustig maken omdat ik dan het gevoel heb dat ik van alles moet om het maar af te kunnen vinken.

 4. Werkboek mindful zelfcompassie spreekt mij het meest aan. Ik leef vaak in mijn hoofd en kan erg hard zijn voor mezelf. Dat wil ik anders doen.
  Komend jaar wil ik verder met de meditatie en yoga waar ik pas geleden weer mee ben begonnen. Ook wil ik beter worden in (natuur)fotografie.

 5. Ik heb dat bucketlist boek ook maar eerlijk gezegd valt het een beetje tegen. ik had iets meer inspirerends verwacht. Nu, mijn dochter vindt het wel leuk dus het wordt in ieder geval gebruikt 🙂

  1. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Ik heb gekozen voor mijn bucketlist omdat hierin vragen staan die je laten nadenken over je mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *